Pohlavi Remesla: Köttmonstret i Celitz

Jakub hade hört alla de vanliga historierna – kalvar med två huvuden, fiskar som tycktes vara vända in och ut, med inälvorna på ryggen, barnet som föddes med ödlehud och svans och som gav ifrån sig ett kvävt skri medan det sträckte sina kloförsedda händer mot mamman; pappan hade slagit ihjäl styggelsen med en spade innan han gick till en död poppel och kastade ett rep över en gren, och mamman dreglade fortfarande på dårhuset.

Röken som stiger från fabriken i Celitz har bildat mörka sjukdomsmoln över det ensliga landskapet, inga besökare passerar igenom byn och invånarna håller sig hemma. Jakub slutade på fabriken då han hade dålig föraningar om dess effekter. Men Elsbeth hade stannat kvar.

Nu är hon sängliggandes och växer sig okontrollerat större för varje dag. Jakub som inte klarar av att gå emot sin dominanta fru är bunden att se efter hennes behov. Till ett honmonster med en
hunger som växer sig större och kräver fler offer, och som samtidigt väcker en åtrå hos Jakub som hela tiden får honom att återvända.

Organisk skräck med accentuerade ljud och dofter. I kombinationen av en surrealistisk folksaga, av det dekadenta, smutsiga och oanständiga slaget.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar