Nene Ormes: Udda verklighet

Udda verklighet är en Urban fantasy som utspelar sig i skuggorna av Malmö och bidrar med att ge staden nya dimensioner, under jord, på nattklubbar och mellan tidsperioder.


Blandade med invånarna lever de sära, människor med speciella egenskaper. Udda själv har förmågan att drömma sanndrömmar om andra sära och kan skåda deras tankar och tillhandahavanden, en unik och eftertraktad gåva. Hennes vän Daniel försvinner nere i de labyrintiska gångarna under staden och under sökandet kommer hon i kontakt med hamnskiftaren Hemming som blir hennes guide i den värld som öppnar upp sig.


Boken är fantastisk på att fånga den sköna gränslandsatmosfären mellan vardag och fantastik, med allusioner på Gaiman och Jim Henson som hjälper till. Det är trist hur snabbt den passerar igenom miljöerna och bikaraktärerna, men de nya som kommer efter är lika härliga som de som just lämnats.


Den hade gärna fått ta mer tid på sig och låtit läsaren få dröja sig kvar lite längre ♥ Jag älskar omslaget och den gedigna tyngden på boken, riktigt tjusigt.Styxx Fantasy 2010
Förf.blogg: neneormes.wordpress.com
253 sidor

2 kommentarer :

  1. Okej, det här låter ju bra. Jag är väldigt nyfiken på den här romanen. Omslaget är en fullpoängare.

    SvaraRadera
  2. Mm! Du har något att se framemot, jag tycker den är riktigt bra.
    Borde bara bli bättre om man kan Malmö med

    SvaraRadera