Margaret Ronald: Spiral Hunt

Evie har som nedärvd förmåga ett övernaturligt luktsinne, liknande en spårhunds, vilket har gett henne tilltalsnamnet Hound bland de underjordiska strömningarna. Innan hennes mor gick bort fick hon Evie att lova att inte använda sin förmåga. Modern talade dock aldrig om varför och Evie tar inte heller så hårt på löftet. På dagarna arbetar Evie som budbärare för att dölja sin andra verksamhet, som privat detektiv. Där åtar hon sig att hitta föremål och personer som försvunnit (men hur hon hittar sakerna lämnas klienterna ovetandes om).


Efter ett telefonsamtal från sin vän Frank, som varit försvunnen i flera år, blir Evie indragen i de magiska krafter som verkar runt omkring henne. Ett brödraskap av magiker existerar i Boston och de håller räkningen på alla invånare med exceptionella förmågor, och ser till så att ingen av dem lämnar staden. Invånare med kroppen täckt av bläckfärgade, spiralformade, tecken börjar dyka upp och Evie tror att de kan ge henne ett svar på vart Frank har varit under alla dessa år, och vart han är nu.


Boken utspelar sig således i två världar, Boston as we now it och den undre världen av magi som endast få invigda känner till, och vilken Evie gör allt för att hålla sina vänner lyckligt ovetandes om.


Den keltiska mytologin har en verkande roll i det som händer och blandas in i handlingen, där den får dela utrymme med populärkulturen. Karaktärerna är sköna och unika representanter för sin omgivning, alla med olika bakgrunder. Tillsammans bidrar de till bokens härliga atmosfär, som känns igen ifrån bl.a. Neil Gaimans bok Neverwhere (Och även Laurell K. Hamiltons Anita Blake -serie vill jag påstå...om man bortser från vampyrerna). Trots den familjära miljön är det här fortfarande en bok som känns ny, så om du gillar du nämnda verk är det här en bok för dig!

Det här är Margaret Ronald’s första bok, efter att tidigare ha skrivit en del noveller, och en uppföljare är planerad till nästa år. Och novellerna? Ja de finns online, besök Ronald's blogg så hittar du länkar till dem i högerspalten!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar