Mikkel Birkegaard: Skuggbiblioteket

När den framgångsrika advokaten Jon blivit meddelad om sin faders död och antikvariatet, Libri di Luca, som han har fått ärva vet han först inte hur han ska ställa sig. Jon blev bortadopterad efter att hans mor dog och hans far har inte velat ha med honom att göra sedan dess, han sa att Jon påminde för mycket om sin bortgångna mor.

Att Jon nu har fått ärva faderns antikvariat kommer som en överraskning, han har sin nuvarande karriär och att driva en bokhandel ingår inte i hans framtidsplaner. Efter att ha pratat med faderns partner, Iversen, står det dock klart att man har höga förväntningar på hans uppdykande, att sälja bokhandeln är efter samtalet inte längre lika enkelt.

Jons far, Luca, visar sig ha varit medlem i ett hemligt sällskap, tillsammans med Iversen och de flesta utav Libri di Lucas kunder. Sällskapet består utav lettorer, personer med möjlighet att påverka hur en läsare (eller åhörare) uppfattar en text. De kan gå in i texten och ge den liv, få läsaren att uppmärksamma särskilda meningar och helt enkelt förstärka upplevelsen av den. Alla är de nu nyfikna på om Jon har ärvt sin faders förmåga.

Bokatmosfären är strålande, antikvariatet är fullt utav kraftfulla, vällästa, böcker som har gått i arv i generationer och samtliga karaktärer är dedikerade bokälskare. Det är även en beskrivning om läsprocessen och inlevelseförmågans magi. En typisk bok-bok precis som jag vill ha dem.

2 kommentarer :

  1. åh, vad snygg din blogg har blivit! Mycket tjusigt!

    SvaraRadera
  2. Tack! =)
    Jag erkände mig besegrad och laddade upp en färdig template till slut. ^_~

    SvaraRadera