I'm the Vampire, That's Why

av Michele Bardsley

The Consortium är en förening bildad för 500 år sedan, med syfte att förena människor och icke-människor så att alla medvetna varelser ska kunna leva i fred tillsammans. En obotlig smitta, the Taint, har spridit sig bland vampyrerna vilken gör dem galna och farliga. The Consortium har gjort förberedelser för att slå sig ner i Broken Heart (man har till exempel börjat köpa upp hus för att få människorna som bor där att flytta därifrån) för att där kunna utveckla ett botemedel, och även för att skapa en stad där människor, lycanter och vampyrer kan leva sida vid sida. Man har funnit att varulvsblod stoppar sjukdomen, men inte utan vissa bieffekter. En av de smittade varelserna som utsatts för botemedlet rymmer och går av hunger till anfall mot de invånare som fortfarande finns kvar i staden. För att rädda dem omvänder man dem till vampyrer. Alla parakinds är såklart inte anslutna till föreningen och även de som inte är det är ute efter motgiftet, och de frågar inte snällt..

Jessica är en ensamstående tvåbarnsmamma, efter att hennes man lämnat henne för en annan kvinna och strax därefter omkommit i en bilolycka. En dag när hon ska gå ut och lämna soporna blir hon överfallen och vaknar upp inuti en husbil jämte den irländska vampyren Patrick O’Halloran, som säger sig vara hennes själsfrände. Hon är nu inte endast en ensamstående mamma, utan även en odöd mamma som endast kan vara vaken på nätterna. Tröttheten kommer över henne så snart som gryningen börjar nalkas och hon faller i sömn vare sig hon vill eller inte, vilket helt klart utgör ett problem när det kommer till uppfostran av barnen. Hon tvingas även att betänka om hon vill ansluta sig till Patrick. Om de förenas är de bundna till varandra i 100 år, hur ska hon någonsin kunna välja Patrick över sina egna barn?

Som stadens namn antyder är det här en stad med brustna hjärtan. Jessica är således inte ensam med sitt dilemma att vara singelförälder med en framtidsutsikt där hon kommer att leva längre än sina barn. Tillsammans planerar man för framtiden. Barnen anpassar sin dygnsrytm efter föräldrarna och en ny skola ska anläggas där de kan undervisas om nätterna. Det här är alltså bara början för livet i Broken Heart, en stad som skiljer sig (har dee har) ur mängden.

Broken Heart är som Desperate Housewives gone undead, en trivsam pittoresk liten stad för hemmafruar, gulliga varulvar, och testosteronepumpade vampyrer. ”The residents might be dead or furry or immortal, but they're nice and have problems just like the rest of us.” Behöver jag säga att jag gillar konceptet? A lot!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar