A Girl's Guide to Vampires

av Katie MacAlister

Till skillnad från den ordinarie chick lit hjältinnan är det ingen utseendefixerad modevamp vi möter i boken, utan en drömmare besatt av vampyrromaner och jakten på att hitta en tall, dark and well equipped alpha malepreferable with fangs. Boken börjar med en wicca-session med Joy och Roxy som hoppas få svar på hur de ska gå till väga för att hitta sina själsfränder, sina destined to be. Den åkallade gudinnan varnar Joy för att hennes öde kommer att korsas av en child of darkness och en man stående i den andres skugga. Hon kommer att tvingas välja mellan de båda, men väljer hon ovist riskerar hon att bindas till ett evigt liv i mörker.

Snart därpå befinner de båda tjejerna sig i Tjeckien i hopp om att får träffa Dante, författaren till romansviten Book of secrets. När de kommer fram till hotellet där se ska tillbringa helgen börjar Joy se syner, en röst som talar till henne och en känsla av omedelbar fara som får hennes nackhår att resa sig. I samband med att Halloween närmare sig är det marknad i byn, fylld av spådomstält, magishower, och med goth-band som uppträder. Ryktena säger att ägaren själv är en vampyr och det talas om kvinnor som hittats döda i städerna marknaden har besökt. De romantiserade hjältinnorna kan såklart inte annat än lägga sina näsor i blöt och börjar snoka runt efter vampyren som invaderar Joys tankar.

Bokens karaktärer är härliga och klämkäcka och bjuder på spänning, romans och heta, passionerade möten. Genre klassificeringen är kluven mellan bit lit och vampyrromantik. Den härligt personliga berättaren känns igen från chick lit litteraturen men saknar bi-motiven, karriären och de personliga motgångarna, självfixeringen. Samtidigt som det egentligen är för lite vampyrer med i handlingen för att utgöra en vampyrroman. Men humorn är där tillsammans med den enkla historien. Möjligtvis hade boken kunnat kortas ner, de upprepande sexscenerna blir något dryga efter ett tag och jag känner inte riktigt att de tillför något till handlingen (I got the picture the first time…), och slutet kändes lite mesigt…det hade varit härligt med en chick lit som inte slutade så peachy keen för en gångs skull. Men jag älskar omslaget! Här kommer två till jag hittade, om inte handlingen skriker chick lit så gör i alla fall omslagen det:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar