Undead and Unwed

av Mary Janice Davidson

Efter att Betsy blivit påkörd utanför sitt hem fortsätter hennes liv mer eller mindre som vanligt. Förutom det faktum att hon för några dagar sedan fick sparken från sitt jobb och att hon efter bilolyckan vaknat upp i ett begravningskapell.

Det tar inte lång tid för Jessica som just fått återse sin vän, uppstigen från de döda, att konstatera att hennes bästa vän nu är en vampyr. Men Betsy är annorlunda från de vanliga vampyrerna, hon tål solljus, har inga problem med att bära krucifix och vigvatten får henne att nysa (istället för allvarliga frätskador). Ryktena om hennes uppstigning och styrka sprider sig snabbt och man tror att hon är den förutbestämda ”Vampire Queen” som det talats om i profetiorna. Stadens båda klanledare börjar snart att kämpa mot varandra och försöka övertala henne att ansluta sig till just deras sida. Betsys största bekymmer ser dock ut att handla om att aldrig mer kunna äta fast föda eller huruvida hon kommer att kunna blondera utväxten nu när hon är död, kommer hennes hår överhuvudtaget att växa ut igen om hon klipper sig?

En bok där hjältinnan utgörs av en odöd, blonderad fashionista med ett förflutet som fotomodell och med märkesskor som största passion känns som ett hån mot allt vad skräcklitteratur heter. Ingen kan anklaga boken för att vara läskig, men ack så komisk och älskvärd.

Bit lit genrens störta behållning är de oemotståndliga titlarna (titlar som ”Your Coffin or Mine?” ”I only have fangs for you”), de underbara chick lit -omslagen i pastellfärger med fladdermöss i bakgrunden och den härliga humorn som spelar på de gamla vampyrklichéerna. Undead and Unwed är första boken jag läser och härnäst ser jag framemot att börja på Broken heart -serien där en odöd bibliotekarie har huvudrollen i seriens andra bok ”Don't Talk Back To Your Vampire”.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar