Bergdorfblondiner

av Plum Sykes

Julie är den stereotypiska Bergdorfblondinen. Faktum är att hon är arvtagerska till Bergdorf Goodman, varuhuset dit hon går för att blondera sig var trettonde dag. Hon tillhör givetvis även eliten ibland de glamorösa Park Avenue-prinsessorna.

Efter att ha upptäckt vilken strålande hy, och fantastiskt utseende, förlovade kvinnor har bestämmer hon sig genast för att skaffa sig en BÄM (Blivande Äkta Man) så snart som möjligt. Berätterskan (som till skillnad från de övriga tjejerna är brunett och som refererar till sig själv med moi) som först endast menade att hjälpa Julie i sin jakt på partner, finner snart sig själv sökandes efter en egen. Dessvärre är det svårt att hitta någon som inte redan är gift eller en total skitstövel. Allt som allt bjuds läsaren på en handling med turer i PJs (Privata Jetplan), shoppingturer, misslyckade relationer, stark vänskap och givetvis kärlek.

Det här är den första Chick lit boken jag läser som faktiskt innefattar ett romantiskt drama. Samtidigt som den är väldigt charmig och tilldragande med sina sköna karaktärer, som jag upplever är mer sympatiska här än de annars tenderar att vara i böcker som skildrar den ytliga överklassen. Väldigt söt och älskvärd historia, precis så kliché och förutsägbart som man kan förvänta sig. För mig är det här briljant underhållning, som gjord för en dags sträckläsning.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar