Frankenstein's Bride

Berättelsen tar vid efter det att Frankenstein har påbörjat skapandet av en brud åt sitt monster, på dennes begäran. I originalberättelsen fullföljer han aldrig sitt verk utan förstör det innan det blir klart. I Hilary Baileys historia skapades dock en brud åt Frankenstein’s monster och lämnar ett nytt slut på historien.

I berättelsen skriver John om sin vistelse i London, om hur han träffade Victor Frankenstein och hur de kom att bli vänner. De båda åtar sig att tillsammans försöka lösa mysteriet med den berömda Operasångerskan Maria Clementi, som begåvad i sång i övrigt är helt stum. Mysterierna hopar sig då Frankensteins fru och barn mördas, i samband med att en monstruös figur har skådats i de omkringliggande gränderna.


Det är en bra uppföljare som fungerar även utan en tidigare läsning av Frankenstein, förutsatt att man känner till grundberättelsen. Skräckromanen är betydligt mer spänningsbeivrande än sin föregångare, och de som tyckte originalet var lite små drygt kommer förmodligen att tycka bättre om den här.


Hilary Bailey har, visar det sig, även skrivit en uppföljare till Jane Eyre, vilken jag såklart är nyfiken på. Mrs Rochester, som tar vid tio år efter den förra berättelsens slut, när mr Rochester bestämmer sig för att bygga upp Thornfield Hall igen. Innan dess ska jag försöka få tag på den oemotståndliga Pride and Prejudice and Zombies, vilket först innebär en läsning av Stolthet och fördom.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar